Zaterdagmiddag verslag

Belevenissen van nieuwe medespelers

Zomer 2018 hebben wij voor het eerst meegedaan aan het zaterdagmiddagtennis. Wij werden hartelijk ontvangen door een hele leuke groep TVD’ers.

Spelplezier
Het idee is eenvoudig, verzamelen om 15.30 uur waarbij door het trekken van speelkaarten teams worden gevormd die tegen elkaar spelen. Natuurlijk probeer je te winnen, maar het gaat vooral om spelplezier. Ondanks onze (laten we zeggen) nog veelal te ontwikkelen tennis-kwaliteiten,  hebben we nooit  negatieve reacties gehoord, iedereen  is positief! Na de 1e set wordt er regelmatig gewisseld van tegenstanders en tegen 17.00 uur wordt er gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Speciale activiteiten
Geregeld organiseren enthousiaste mensen uit deze groep speciale activiteiten zoals een oliebollentoernooi of BBQ.  Afgelopen zaterdag konden wij er weer bij zijn en na het tennissen genieten van een heerlijk stamppot buffet. Alle winterse kost was zelf bereid, professioneel gepresenteerd en erg lekker: heerlijke erwtensoep, lekkere stamppotten als zuurkool, hutspot en boerenkool met heerlijke worst en eigen gedraaide gehaktballen. Over het formaat van de ballen is overigens nog wel even gediscussieerd. 
Tijdens borrel en eten is er veel plezier maar worden ook serieuze onderwerpen niet gemeden. Zo is ons als 50-plussers de levenswijsheid meegegeven dat we de komende jaren rekening moeten gaan houden met een sterke toename van emotionele momenten: lijkt ons alleen maar mooi!

Geslaagde zaterdagmiddag
Concluderend willen wij zeggen dat als je samen met zo’n hartelijke groep mensen een leuke tennismiddag hebt, met dit keer een aansluitend  ook nog een heerlijk buffet terwijl ook de zon nog eens stralend aan de hemel stond, dat het weer een zeer geslaagde zaterdagmiddagtennis  was. Wij hopen nog vaak deel te mogen zijn van deze leuke zaterdagmiddagen!

Sybille en Ewoud