Padel

Speel ook padel bij TVDidam!

Op dit moment zijn er geen acties.

Op 24 november zijn er 175 aanmeldingen binnen, daarmee is de actie 4 lessen + padelracket afgelopen.

De actie is een doorslaand succes gebleken!
Bij het aantal van 175 aanmeldingen gaan we er nu eerst zorg voor dragen dat alle cursisten tot medio/eind januari 2021 allemaal aan hun padellessen kunnen deelnemen.
Daarnaast willen we ook een balans houden in de baanbezetting en hiermee iedereen de gelegenheid kunnen blijven geven om lekker te padellen. De eerste lesronde van 65 cursisten is inmiddels voltooid, de tweede lesronde is onlangs gestart en de derde en laatste lesronde start medio december 2020.

Padellessen buiten de bovengenoemde actielessen om zullen vooralsnog vanaf eind januari 2021 beschikbaar komen via Tennissolutions.

De Werkgroep Padel gaat de komende tijd bekijken welke activiteiten en acties er in de nabije toekomst (voorjaar 2021) wellicht georganiseerd gaan worden.

Ook de padelactie Basis Padel Clinic is inmiddels afgelopen.

Meer informatie
Neem contact op voor vragen en meer informatie over padel:

100e aanmelding padelactie
Ronald Helmink (rechts op de foto) uit Duiven is de 100e ingeschreven cursist die gebruik maakt van de interessante en inmiddels zeer succesvolle padelactie 4 lessen + padelracket!

Verhuur in 2021
Op een nog nader te bepalen tijdstip in 2021 zal het huren van een padelbaan ook mogelijk zijn.

Een verdere groei van Tennisvereniging Didam verwachten we te kunnen realiseren met de aanleg van twee nieuwe padelbanen: twee glazen kooien waarin met een speciale bal en rackets een mix van tennis en squash kan worden gespeeld. Een heel snelle sport die de jeugd maar ook de gevorderde tennissers aanspreekt.

Bekijk hier een animatie van de padelbanen en de inrichting van het terrein:

Wat is padel?
Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt met een speciale bal en rackets twee tegen twee in een kooi van glas en hekwerk.
De baan meet 20 bij 10 meter. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. De spelregels lijken op die van tennis.

Een groot verschil is dat je de bal na een stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Meestal wordt om twee gewonnen sets gespeeld, met een tiebreak bij een 6-6-stand.
Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren.
De padelbal lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder. Volgens het Mulier Instituut wordt padel de komende jaren de snelst groeiende sport. In Spanje en andere Zuid-Europese landen behoort padel al jaren tot de grootste sporten van het land.
De tennisbond KNLTB verwacht dat binnen tien jaar zo’n vijfhonderd tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor padelbanen.

Bekijk de padel spelregels:

Voor de aanpak van de twee padelbanen wordt o.a. het stappenplan van de KNLTB gevolgd: