Padel

Wat is padel?

Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt met een speciale bal en rackets twee tegen twee in een kooi van glas en hekwerk.
De baan heeft een afmeting van 20 bij 10 meter. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld.

Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren. Een padelbal lijkt sterk op een tennisbal, maar heeft minder druk.

Spelregels
De spelregels lijken op die van tennis. Een groot verschil is dat je de bal na een stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Meestal wordt om twee gewonnen sets gespeeld, met een tiebreak bij een 6-6-stand.

Bekijk de spelregels van padel in onderstaande video:

Enorme groei
Volgens het Mulier Instituut wordt padel de komende jaren de snelst groeiende sport. In Spanje en andere Zuid-Europese landen behoort padel al jaren tot de grootste sporten van het land.

De tennisbond KNLTB verwacht dat binnen tien jaar zo’n vijfhonderd tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor padelbanen.

TVDidam beschikt over vier padelbanen; drie officiële wedstrijdbanen en een multifunctioneel PLAYCE Padelcourt.