TVDidam padel

Padel

Speel binnenkort ook padel bij TVDidam!

Lees hier meer over in onze padelfolder:

Doe mee met onze leuke acties
Maak kennis met padel en meld je nu aan voor onze padelactie van 4 lessen inclusief een nieuw padelracket!

Basis Padel Clinic
Volg het eerste uur een clinic van één van onze padeltrainers en ontdek de spelregels en de basistechnieken om het spel te kunnen spelen. Het tweede uur speel je vrij zonder trainer.

Meld je aan voor de padelclinic:

Een verdere groei van Tennisvereniging Didam verwachten we te kunnen realiseren met de aanleg van twee nieuwe padelbanen: twee glazen kooien waarin met een speciale bal en rackets een mix van tennis en squash kan worden gespeeld. Een heel snelle sport die de jeugd maar ook de gevorderde tennissers aanspreekt.

Bekijk hier een animatie van de padelbanen en de inrichting van het terrein:

Wat is padel?
Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt met een speciale bal en rackets twee tegen twee in een kooi van glas en hekwerk.
De baan meet 20 bij 10 meter. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. De spelregels lijken op die van tennis.

Een groot verschil is dat je de bal na een stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Meestal wordt om twee gewonnen sets gespeeld, met een tiebreak bij een 6-6-stand.
Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren.
De padelbal lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder. Volgens het Mulier Instituut wordt padel de komende jaren de snelst groeiende sport. In Spanje en andere Zuid-Europese landen behoort padel al jaren tot de grootste sporten van het land.
De tennisbond KNLTB verwacht dat binnen tien jaar zo’n vijfhonderd tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor padelbanen.

Bekijk de padel spelregels:

Voor de aanpak van de twee padelbanen wordt o.a. het stappenplan van de KNLTB gevolgd: