Pickleball

Wat is pickleball?

Pickleball is de afgelopen jaren in de Verenigde Staten en Canada enorm gegroeid, zoals padel dat in Europa heeft gedaan. Ook in Nederland kun je op steeds meer plaatsen pickleballen en neemt het aantal spelers snel toe.

Pickleball is een combinatie van badminton, tafeltennis en tennis. Het veld is een stuk kleiner dan een tennisveld en heeft ongeveer de omvang van een badmintonveld. De bal is qua afmetingen gelijk aan een tennisbal, maar is van plastic en bevat gaten. Het net is wat kleiner dan een tennisnet en het racket, een paddle genoemd, bevat geen snaren maar is hard en gemaakt van hout of carbon.

Spelregels Pickleball

In de video hieronder vertellen ze je meer over pickleball en de spelregels. Mocht je nog meer willen weten over de spelregels van pickleball, klik dan hier.

Pickleball spelen bij TVDidam

Op steeds meer plekken in Nederland kun je pickleball spelen. Maar het leuke is: dat kan ook bij TVDidam! Op onze nieuwe ASM Playce Padelbaan (baan 4) kan naast padel ook pickleball gespeeld worden. Het bevat daarvoor namelijk de juiste afmetingen. Leden kunnen via de KNLTB-app baan 4 reserveren. Ben je geen lid, dan kun je via de Meet & Play-app baan 4 bij TVDidam reserveren en daarop pickleball spelen.

Heb je nog geen rackets en ballen, maar wil je pickleball wel graag uitproberen? In ons clubhuis liggen een aantal rackets en ballen die je daarvoor kunt gebruiken, dit wordt voor leden gratis te leen aangeboden.

We wensen je veel pickleball-plezier bij TVDidam!