Jeugd

Algemene info
Bij TVDidam hebben we rond de 50 actieve jeugdleden die vrijwel allemaal tennissen.
Een enkeling speelt ook padel, de snelstgroeiende racketsport ter wereld.

De contributie voor pupillen t/m 12 jaar is € 40,- per jaar (€ 30,- voor elk extra kind uit hetzelfde gezin), voor junioren van 13 t/m 17 jaar is dit € 80,- per jaar.
Je wordt een junior in het kalenderjaar dat je 13 wordt, je bent geen jeugdlid meer in het kalenderjaar dat je 18 wordt. (Ook voor de KNLTB ben je dan een seniorlid)
Voor dat bedrag kun je gratis meedoen aan de meeste jeugdevenementen bij TVDidam en natuurlijk aan de jeugdcompetitie.

Elk jeugdlid krijgt net als elk seniorlid na inschrijving een KNLTB-goedgekeurd pasje waarmee elektronisch toegang is tot ons park en clubhuis, waarmee gelegitimeerd kan worden bij elke tennisclub en waarmee zelfs betaald kan worden in ons clubhuis – als de ouders dat willen.
TVDidam maakt deze pasjes in eigen beheer wat de kosten laag houdt bij vervanging door verlies of beschadiging.
Ons contactpersoon voor nieuwe jeugdleden is Martine Wenting. Martine is ook onze jeugdlescoördinator. Neem gerust contact op met Martine via 06 – 19 80 77 49 voor informatie of om live kennis te maken bij TVDidam en/of eventueel een proefperiode te plannen voor uw kind.

Wanneer je als jeugdlid (of ouder) de KNLTB-ClubApp downloadt en installeert kun je banen reserveren, komende reserveringen en wedstrijden inzien, de ledenlijst bekijken en nieuws lezen van TVDidam en van de KNLTB.

Ook hebben we een speciale WhatsApp-groep voor ouders van jeugdleden (en jeugdleden zelf natuurlijk) voor communicatie onderling en met tennisleraren en coördinatoren.

Tennisles
Als je ‘op tennis gaat’, is het zeer aan te raden om les te nemen. Lessen verhoogt de kwaliteit van je spel en daardoor ook je spelplezier. Ook wordt je fysieke conditie en coördinatie beter, waardoor je minder blessuregevoelig wordt. Daarnaast krijg je tactische tips die van pas komen bij wedstrijden, competitie en toernooien. Bovendien leer je leeftijdgenootjes kennen waarmee je leuke (oefen)wedstrijdjes en misschien ook wel samen competitie gaat spelen!

Lees meer over tennisles bij TVDidam:

Competitie
De Verenigingscompetitieleider (VCL) schrijft teams in voor de competitie bij de KNLTB. De kosten hiervan draagt TVDidam zelf. Er is een voorjaarscompetitie en een najaarscompetitie, die elk circa 7 speeldagen (zondagen) duren. Voor de jongsten is het meestal ’s ochtends en duurt het ongeveer anderhalf tot twee uur, voor de oudere kids is het meestal ’s middags en kan het iets langer duren.

Voor elke leeftijdsgroep gelden andere KNLTB-spelregels en spelvormen (zoals aangepaste veldgrootte, speciale ballen, en bepaalde puntentelling). In principe worden sowieso lessende kinderen geacht competitie te spelen: echte wedstrijdjes zijn namelijk het beste moment om de in de lessen opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen, waardoor je nóg sneller beter wordt.
Ook raak je dan gewend aan het gevoel van wedstrijdspanning (en ontdek je dat je tegenstander die ook voelt). De teamindeling wordt gemaakt door overleg tussen de lescoördinator, de leraren en de VCL. Hierbij wordt gekeken naar leeftijd, lesgroep, ervaring, en speelsterkte.

Half januari sluit de inschrijving van de teams voor de voorjaarscompetitie (apr-mei), half juni voor de najaarscompetitie (okt-nov). Zo’n drie weken voor de eerste speeldatum komt de indeling online vanuit de KNLTB. Die vind je via mijnknltb.toernooi.nl waar je inlogt met je KNLTB-bondsnummer.

Elk competitieteam heeft een teamcaptain, een rol die op naam van een jeugdlid staat maar in de praktijk wordt uitgevoerd door de ouder van het jeugdlid. De teamcaptain zorgt in samenspraak met de andere ouders uit het team voor de ontvangst van de gasten wanneer er thuis gespeeld wordt, de wedstrijdleiding voor zover nodig, het rijschema voor de uitwedstrijden, de ziekmeldingen, de teamopstelling, en (bij jeugd vanaf circa 11 jaar) de eventuele communicatie met tegenstanders als wedstrijden uitgesteld moeten worden.
Natuurlijk helpt de VCL de aanvoerders waar nodig, met o.a. informatiegesprekken, documentatie, WhatsApp-groepjes, technische ondersteuning, etc.

Evenementen
Als jeugdlid van TVDidam kun je natuurlijk ook meedoen aan jeugdevenementen bij ons, maar omdat je automatisch KNLTB-lid bent kun je ook in het hele land meedoen aan open toernooitjes.
De meeste evenementen zijn kosteloos, zeker voor eigen leden, maar voor speciale gelegenheden, zoals een tenniskamp, kan een bijdrage verlangd worden.

Ouders
Heel belangrijk is dat ouders meehelpen als vrijwilliger. Dat kan heel simpel zijn, van fruit klaarmaken voor een competitiedag tot chauffeur zijn voor een team, tot helpen bij het opzetten van spelmaterialen of het assisteren bij spelletjes of wedstrijdjes.
Met genoeg handjes blijft alles gezellig, eenvoudig, leuk en gemakkelijk en krijgen de kids de beste sportieve ervaringen. Zo kunnen ze het snelst groeien in hun spel!

Heb je nog vragen of ideeën? Stuur gerust een mail via het contactformulier:

Alvast bedankt!