TVDidam jeugdkamp 2019

15 & 16 augustus 2019
In de laatste vakantieweek van onze jeugd organiseerde TVDidam een jeugdkamp.
Voor het eerst sinds jaren en misschien wel sinds het bestaan, kwam de jeugd samen op ons terrein en overnachtten ze vlakbij op de Scouthorst. Twee hele dagen speelden twintig leden van ongeveer 8 tot 12 jaar samen op en rondom de baan.
Alles was onder leiding van Fons Kuiper en Wilco Fuhler. Beiden zijn betrokken als ouders en kregen daar vooral de hulp bij van TC-voorzitter, Will Bos. Oud-lid, Sander van Raaij was benaderd om het spel- en tennisdeel te organiseren. Met zijn vieren en daarnaast wat ondersteuning van andere ouders werd dit hele spektakel georganiseerd. In het verslag van jeugdlid Dominique Vos (onder de foto’s) kunt u lezen wat ze hebben gedaan en wat ze ervan vond.

Toekomst
De meeste leden hebben vast al gemerkt dat de jeugd een steeds prominenter rol weer inneemt in de club. Dit is natuurlijk fantastisch, want wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst. Daarom organiseert en faciliteert de technische commissie in samenspraak met het bestuur steeds vaker dit soort initiatieven. Het doel is om de jeugd enthousiast te krijgen en te behouden. Een activiteit als een kamp draagt daar zeker toe bij.

Communiceren
We kunnen ons voorstellen en hebben helaas ook gemerkt dat dit soms ten koste gaat van leden die al jaren gewend zijn om op vaste plekken en vaste tijden te spelen. Dan kan het zijn dat u verrast wordt met het feit dat de jeugd uw plek of tijd heeft opgeëist. Vaak proberen we dit tijdig te communiceren. Helaas kunnen we niet alles voorspellen en voor zijn. We vragen die, vaak oudere, leden op dat soort momenten om begrip. In overleg komen we er naar de toekomst kijkend vast wel uit.

Kortom, tennisplezier voor jong en oud is waar we als TVDidam in het verleden groot om zijn geworden en waar we samen aan blijven werken.

Namens de TC en zelf ook ouder van jeugdleden,
Wilco Fuhler

Verslag van jeugdlid Dominique Vos:

Laddercompetitie
15 augustus tot 16 augustus zijn we op tenniskamp geweest. 15 augustus was iedereen die zich had opgegeven voor het kamp welkom om 11.00 bij TVD. Eerst werd iedereen verwelkomt door de begeleiders van het kamp.
Toen de ouders weg gingen werd er een spel uitgelegd. Een laddercompetitie. Bij een laddercompetitie is het de bedoeling dat je met je teamgenoot tegen een ander team gaat tennissen. Als jij met je teamgenoot iemand uitdaagt die hoger in de ladder staat en je wint ga jij met je teamgenoot en plekje omhoog en gaat het andere team een plekje omlaag. Verlies je dan blijf je op de plek staan waar ja al stond. Word jouw team uitgedaagd door een ander team en je verliest ga jij een plekje omlaag en het andere team een plekje omhoog. Je moest elkaar dus uitdagen en wie aan het einde boven aan stond had gewonnen. Dat hebben we dus tot ongeveer drie uur gedaan.

Kampvuur
Toen we klaar waren met de laddercompetitie zijn we naar het scouting gebouw gegaan. Daar gingen we slapen, toen we bij het scouting gebouw waren gingen we onze bedden opmaken. We sliepen allemaal in een stapelbed.
Ze lagen niet heel comfortabel, maar je kun er wel op slapen. Nadat we onze bedden hadden opgemaakt hadden we wat tijd voor ons zelf en kon je ff spelen. Na een tijdje gingen we terug naar TVD, want daar gingen we avond eten. Nadat we onze buikjes vol hadden gingen we terug naar het scouting gebouw. Daar moest je je zelf nog even vermaken.
Om tien uur hadden we een dierengeluidenspel en een kampvuur. Je kon bij het kampvuur zitten of bij het scouting gebouw een spelletje doen. Toen was het tijd om te gaan slapen voor de wat kleinere kinderen, maar slapen dat deden ze niet. Toen was het twaalf uur en moesten de wat oudere kinderen ook naar bed. De kinderen die al naar bed waren gegaan die waren ook nog steeds wakker. Op een gegeven moment was iedereen zo moe dat ze allemaal als een blok in slaap vielen.

Spelletjes
De volgende dag werd iedereen weer wakker voordat Wilco ons wakker kwam maken. Toen we alles hadden opgeruimd gingen we terug naar TVD om daar te gaan ontbijten.
Toen iedereen zijn buik weer vol had ging een van de begeleiders de laddercompetitie uitleggen. Die dag deden we een andere laddercompetitie dan de vorige dag. We deden een laddercompetitie, maar dan met spelletjes. En je was alleen. Het werkte pressies het zelfde als een gewone laddercompetitie. De spelletjes die je deed mocht je zelf uitkiezen. En wie boven aan eindige had dan gewonnen.
Toen we klaar waren met de laddercompetitie kwamen de ouders weer. Ze kwamen je ophalen of ze kwamen voor de barbecue. Toen de barbecue was afgelopen of als je klaar was dan mocht je naar huis.
Het kamp was echt geweldig en ik hoop dat er volgend jaar weer een kamp is.

Dominique Vos
jeugdlid