Pensioen Groundsman

Op 17 december heeft het bestuur afscheid genomen van onze groundsman Anton Lenderink als ‘werknemer’ van onze Tennisvereniging Didam. Daarmee is het dienstverband officieel ten einde gekomen.

Gedurende 31 jaar was Anton als groundsman in dienst van de club en de steun en toeverlaat op ons tennispark. Tot de taken van groundsman Anton behoorden: onderhoud van tennisbanen en groen, technisch onderhoud, toezicht houden op orde, netheid en veiligheid.
De uitdaging zat met name in: het speelklaar maken en onderhouden van de gravelbanen in het voorjaar en de kunstgrasbanen in het algemeen. Dit kon Anton niet alleen, maar met hulp van de mannen van de huidige parkcommissie, Stef Kobesen, Paul Andrea, Theo Benning, Geert Gerritsen en Richard Koster. Zij staan elke maandagmiddag klaar voor onze vereniging.

Het bestuur had daarom bij dit afscheid ook (de) collega’s van de parkcommissie uitgenodigd. Onder het genot van een kop koffie en een grote taart met de tekst: ‘Anton met Pensioen’ sneed Anton de taart aan. De smaak van de taart was prima, gelijk aan het werk dat Anton de afgelopen 31 jaar voor onze vereniging heeft verricht.
Het Bestuur bedankte Anton voor dit werk, zijn inzet, aandacht en zorg in al die jaren en overhandigde hem daarbij een cadeaubon.

Eén van Antons anekdotes was, dat vele jaren geleden een viertal mannen, na herhaald verzoek van Anton, de gravelbanen om 23.00 uur niet wilden verlaten. De volgende dag moesten de banen weer speelklaar zijn in verband met een toernooi. Anton koos toen voor een natte aanpak en besloot de sproeiers aan te zetten. Maar de 4 tennissers lieten zich hiermee niet van de gravel ‘jagen’ en besloten verder te tennissen met een natte outfit.
De lering van Anton hieruit trok; vooral niet meer boos worden.
Ook Stef, als voorzitter van de parkcommissie, dankte Anton voor de samenwerking en zijn kennis en verwelkomt hem graag als vrijwilliger in het team van de parkcommissie.

De wens van Anton is om nog lang vitaal en gezond blijven, niet alleen om thuis ‘bij te springen’, maar ook als vrijwilliger met al zijn ervaring de tennisclub van dienst te zijn. En niet te vergeten, als lid van onze club, nog jaren een balletje te slaan.
Anton, hier sluiten wij ons graag bij aan.

Het bestuur